طی سی سال اخیر صنعت هوانوردی چه در بخش مسافر و چه در بخش کالا از رشد چشمگیری در سطح جهان برخوردار بوده، به نحوی که مسافرت هوایی از پدیده‌ای لوکس و گران‌قیمت تبدیل به امری عادی و رایج و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه شده است. این امر علیرغم سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در بخش ایمن‌سازی هواپیما‌ها و سیستم‌های ناوبری، افزایش تعداد حوادث هوایی در سطح جهان را در پی داشته است. در سال ۲۰۰۴ میلادی ۶۷ مورد حادثه هوایی رخ داده که بالغ بر ۵۷۰ میلیون دلار خسارت، در پی داشته است. این آمار در مقایسه هزاران پروازی که روزانه در سطح جهان صورت می‌گیرد، نشان می‌دهد که اگرچه هنوز هواپیما ایمن‌ترین وسیله مسافرتی محسوب می‌شود اما خسارتهای هنگفت ناشی از هریک از حوادث ناگوار هوایی می‌تواند برای شرکت هواپیمایی جبران‌ناپذیر باشد.
این امر ضرورت ارائه پوشش‌های بیمه هواپیما و سایر وسایل نقلیه پرنده را بیش از پیش آشکار کرده است.
شرکت بیمه سامان پوشش بیمه هواپیما را برای انواع وسایل پرنده از قبیل هلی‌کوپ‌تر، گلایدر، پاراگلایدر، هواپیماهای کوچک و شخصی، انواع هواپیماهای مسافربری و هواپیماهای باربری عرضه می‌نماید. این نوع بیمه‌نامه برحسب درخواست بیمه‌گذار سه پوشش مشروحه ذیل را توأماً و یا بصورت انفرادی ارائه می‌نماید:
۱-بیمه بدنه هواپیما: که خسارت جزئی به هر یک از اجزای هواپیما و همچنین تلف‌شدن و خسارت کلی وارد به هواپیما از طریق این پوشش قابل جبران است.
۲-بیمه حوادث سرنشین: این بخش از بیمه‌نامه خسارت جانی وارد به مسافرین و خدمه پرواز را تا سقف تعهدات مندرج در بیمه‌نامه تحت پوشش قرار می‌دهد.
۳-بیمه مسئولیت در قبال اشخاص ثالث: حوادث هوایی علاوه بر هواپیما و سرنشینان آن ممکن است خساراتی به اموال یا جان اشخاص ثالث وارد کند که پوشش بیمه مسئولیت در قبال اشخاص ثالث، این خسارت‌ها را جبران می‌کند.

امروزه عمده‌ترین بخش حمل‌و‌نقل کالا و بخش قابل توجهی از حمل مسافر توسط کشتی و سایر وسایل حمل دریایی صورت می‌گیرد. ضمن آنکه بسیاری از فعالیتهای تولیدی و اقتصادی از قبیل ماهیگیری، بهره‌برداری از منابع نفت و گاز و بخشی از فعالیتهای پژوهشی در دریا‌ها به کمک کشتی و سایر وسایل نقلیه دریایی صورت می‌گیرد. اگرچه در عصر حاضر وسایل نقلیه آبی به درجه بالایی از ایمنی دست یافته‌اند اما به‌‌ همان نسبت نیز ارزش آن‌ها به عنوان یک سرمایه‌گذاری اقتصادی بالا رفته است. به همین دلیل حفظ و نگهداری آن‌ها و جبران خسارتهای کلی و جزئی وارد به کشتی‌ها و ماشین‌آلات موجود در آن‌ها برای صاحبان کشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
در حال حاضر ایران دارای بزرگ‌ترین ناوگان تجاری خاورمیانه و انواع کشتی با کاربری‌هایویژه می‌باشد. بیمه سامان با هدف ارائه پوششهای بیمه‌ای مناسب برای کلیه اقشار و حرفه‌های تخصصی، انواع پوششهای بیمه کشتی را جهت دریانوردان و صاحبان کشتی تدارک دیده است که برخی از انواع آن را به شرح ذیل می‌توان برشمرد:
۱- بیمه بدنه کشتی با کلوز ۲۸۹ (خسارات کلی)
۲- بیمه بدنه کشتی با کلوز ۲۸۴ (خسارت کلی و ۷۵% مسئولیت ناخدا و صاحبان کشتی)
۳- بیمه بدنه کشتی با کلوز ۲۸۰ (خسارتهای جزیی و ۷۵% مسئولیت ناخدا و صاحبان کشتی)
۴- انواع پوششهای بیمه مسئولیت در قبال کارکنان کشتی
۵- پوششهای کلوپهای (P & I)
۶- انواع پوششهای بیمه مسئولیت دریایی و عملیات بندری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *